top of page

Raamdecoratie

Bij Woonsfeer hebben we een uitgebreide collectie raamdecoratie om aan alle behoeften van onze klanten te voldoen. Er is keuze uit een ruim assortiment aan gordijnen, horizontale jaloezieën, verticale jaloezieën, Duettes, plisségordijnen, vouwgordijnen, rolgordijnen en horren.

Dat maakt dat je altijd de  raambekleding vindt die perfect past bij je smaak, je stijl en je functionele eisen. Of het nu gaat om het reguleren van licht, het bieden van privacy of het toevoegen van een decoratief element aan je ruimte. Je slaagt bij Woonsfeer!

We geven hieronder alvast wat ideeën voor je nieuwe raambekleding. Je bent welkom in onze winkel voor verder advies en het bekijken van de mogelijkheden.

Gordijnen

vitrage, in-between, overgordijnen

Vitrages, overgordijnen en inbetweens zijn allemaal populaire raambekledingsopties. Vitrages zijn lichte en transparante stoffen die zorgen voor privacy zonder al te veel licht te blokkeren. Overgordijnen zijn zwaardere stoffen die meer verduisteren . Inbetweens - wat de naam al zegt - zitten tussen vitrages en overgordijnen in. Ze zijn semi-transparant en bieden zowel privacy als een zachte filtering van het licht. De keuze tussen deze opties hangt af van de gewenste mate van privacy, lichtregulatie en je decoratieve voorkeur.

rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een veelzijdige en stijlvolle raambekledingsoplossing. Ze bieden optimale privacy en lichtregulering, waardoor je de sfeer in een ruimte kunt aanpassen aan je voorkeur. Daarnaast zijn rolgordijnen eenvoudig te bedienen en te onderhouden. Ze passen naadloos in diverse interieurstijlen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren. We hebben altijd een rolgordijn dat aan jouw eisen voldoet!

plissé- duettegordijnen

Plisségordijnen en Duette (of dupligordijnen) zijn geliefd! Ze hebben allebei hun eigen kenmerken en voordelen. Plisségordijnen hebben een enkele laag stof die zich opvouwt als een harmonica bij het optrekken. Duettegordijnen hebben een honingraatstructuur met dubbele lagen stof, wat zorgt voor een betere isolatie en energie-efficiëntie.

Duettes zijn dus energiezuiniger dan plissés en helpen bij het reguleren van de kamertemperatuur.

 

Deze raambekleding biedt nog een ander voordeel.  Je kunt kiezen voor een ophangsysteem waarbij je de top van de plissé naar beneden kunt laten zakken én de onderkant omhoog kunt trekken. Met dit topdown-bottomup systeem kun je een deel van je raam afdekken. Daarmee verhinder je inkijk, maar krijg je wel voldoende licht binnen.

 

Plissés en Dupligordijnen zijn er in verschillende stofsoorten. Van transparant tot verduisterend. Verder kunnen ze toegepast worden in allerlei raamsoorten. En er zijn veel bedieningsvormen. De keuze is dus helemaal aan jou. We informeren en demonstreren graag de mogelijkheden zodat je de beste keuze kunt maken. 

Duo rolgordijnen

Een duorolgordijn is ook wel bekend als een roljaloezie of dubbel rolgordijn. Deze bestaat uit twee lagen stof met afwisselende transparante en ondoorzichtige banen. Hierdoor kan men spelen met de lichtinval en privacy. De voordelen van duorolgordijnen zijn de veelzijdigheid in lichtregulatie. Verder kun je kiezen tussen verschillende gradaties van transparantie. Duorolgordijnen geven een strakke en eigentijds uiterlijk dat ze je ruimte. Stijlvol en functioneel.