top of page

energie besparen met isolerende gordijnen

Wil je een comfortabel en energiezuinig huis dan spelen gordijnen daarbij een belangrijke rol. Ze zijn niet alleen een stijlvolle aankleding, maar ook effectief om kou en warmte buiten te houden. In dit artikel kijken we naar de isolerende werking van gordijnen. En hoe de juiste keuze kan bijdragen aan extra behaaglijkheid in je huis.


isolerende gordijnen besparen je energiekosten
isolerende gordijnstoffen

Isolerende eigenschappen van gordijnen.

Gordijnen zijn een barrière tussen de binnen- en buitenomgeving. Daardoor spelen ze een belangrijke rol in het reguleren van de temperatuur in huis. Het basisprincipe is eenvoudig: ieder gordijn houdt kou en warmte tegen. Daarvoor is het gordijn al eeuwen geleden bedacht. Maar er zijn manieren om deze isolerende werking te verbeteren.


Voering voor extra isolatie.

Een effectieve manier om de isolerende capaciteit van gordijnen te vergroten, is door ze te voeren. De voering werkt als een extra isolatielaag en helpt om de warmte in de winter binnen te houden en de hitte in de zomer buiten. Wij hebben een ruime keuze aan voeringstoffen passend bij het ontwerp en de kleur van je gordijn. Daarmee is je gordijn ook mooi om van buitenaf te zien.


Gordijnstoffen met extra-isolerende lagen.

Om nog beter te isoleren, hebben verschillende leveranciers gordijnstoffen ontwikkeld met specifieke extra-isolerende lagen. Deze stoffen zorgen voor een uitstekende bescherming tegen temperatuurverschillen. Je huis wordt er nog behaaglijker van. Zo kun je energie besparen met isolerende gordijnen


Wij hebben de isolerende gordijnen die bij je passen.

Wij begrijpen het belang van isolatie en comfort. Daarom hebben we een uitgebreide selectie gordijnen met isolerende eigenschappen in huis. Of je nu op zoek bent naar overgordijnen met een specifieke isolatielaag of gordijnen die kunnen worden gevoerd, wij hebben de oplossing die je aanspreekt en die bij je past.
Comments


bottom of page