top of page

Duurzaamheid in Vloeren: Tarkett Nederland als Voorloper

Ook in de wereld van vloerbedekking speelt duurzaamheid een steeds belangrijker rol. Meer en meer mensen en bedrijven streven ernaar om hun impact op het milieu te verminderen. Tarkett Nederland is een pionier op dit gebied. Innovatief met de benadering van de fabricage van vloeren die de CO2-uitstoot minimaliseert. En met een echt 'Cradle to Cradle'-verhaal.

 Cradle to Cradle-filosofie.

Tarkett Nederland brengt de Cradle to Cradle-filosofie in praktijk. Dat betekent dat ze niet alleen nadenken over de productie van vloeren, maar ook over wat er gebeurt nadat de levensduur ervan voorbij is. Het doel is om materialen en producten zo te ontwerpen dat ze aan het einde van hun levensduur kunnen worden gerecycled en hergebruikt, zonder schade aan het milieu.

 

Gebruikte vloertegels worden weer nieuwe vloertegels.

Opvallend bij Tarkett’s is dat ze ingezet hebben op het herfabriceren van gebruikte vloertegels. In plaats van simpelweg afgedankte tegels weg te gooien, neemt Tarkett de verantwoordelijkheid om ze om te zetten in nieuwe vloertegels. Dit proces draagt niet alleen bij aan het verminderen van afval, maar het zorgt er ook voor dat kostbare grondstoffen worden behouden.

 

Innovatief productieproces.

Maar hoe slaagt Tarkett erin om van gebruikte vloertegels nieuwe te maken? Het begint allemaal met een geavanceerd productieproces dat gericht is op efficiëntie en minimale milieu-impact. De oude tegels worden verzameld en ondergaan een grondige reiniging en inspectie. Vervolgens worden ze verwerkt met geavanceerde technologieën die de materialen scheiden en zuiveren. Vervolgens wordt van de herwonnen ingrediënten nieuw gemaakt. Klaar voor een tweede leven


Restart programma

Met een zogenaamd restart programma voert Tarkett campagne om vloertegels in te zamelen. Via het dealernetwerk van stoffeerders is een systeem opgezet waarmee gebruikte tegels worden opgehaald om te verwerken. Eén van de locaties waar vloertegels worden verwerkt is Waalwijk.


Impact op CO2-uitstoot.

Door gebruikte tegels te herfabriceren, vermindert Tarkett niet alleen de behoefte aan nieuwe grondstoffen, maar verlaagt ook de CO2-uitstoot die gepaard gaat met het delven en verwerken van nieuwe materialen. Dit draagt bij aan de vermindering van de ecologische voetafdruk en ondersteunt het streven naar een meer circulaire economie.

 

Gelukkig: vloeren kunnen duurzamer!

Tarkett Nederland laat zien dat duurzaamheid en kwaliteit hand in hand kunnen gaan in de wereld van vloerbedekking. Door vooruitstrevend te zijn in de ontwikkeling van fabricagemethoden die de impact op het milieu minimaliseren, levert Tarkett een waardevolle bijdrage aan een duurzamere toekomst. Het 'Cradle to Cradle'-verhaal van het herfabriceren van gebruikte vloertegels illustreert hun toewijding aan een circulaire en verantwoorde benadering van vloeroplossingen.

コメント


bottom of page